Els Panxes Blaves a Can Jubany: Xeremiers i estrella Michelin: una trobada amb ànima
Els Panxes Blaves vam creuar la Mediterrània per viure una jornada gastronòmica de les que deixen petjada. Des de la tradició centenària de Casa Riera Ordeix fins a l’avantguarda emocionant de Can Jubany, en Nandu Jubany ens va oferir molt més que un menú: una experiència que connecta territori, cuina i ànimaI per arrodonir la diada, els nostres Panxes Xeremiers van fer una actuació memorable, deixant ben viva la nostra empremta i identitat allà on anem: amb música, orgull i tradició mallorquina
6/18/20251 min read


Divendres passat, els Panxes Blaves vam viure una d’aquelles jornades que deixen empremta, un autèntic homenatge a la gastronomia i als productes de casa nostra. De bon matí vam agafar un vol des de Palma amb destinació a la Catalunya interior, on ens esperava un itinerari pensat per als qui estimem la cuina en majúscules.
La primera parada va ser a Casa Riera Ordeix, a Vic, una visita que ens va permetre conèixer de prop l’artesania del fuet i la llonganissa de Vic, productes amb segell d’origen i un saber fer transmès generació rere generació. Vam tastar, vam aprendre i vam entendre per què aquesta casa centenària és tot un referent de la qualitat.
Però la joia del dia ens esperava tot just després, a Calldetenes: Can Jubany, el temple culinari de Nandu Jubany, un cuiner que no només cuina, sinó que emociona, transmet i inspira. El seu projecte és molt més que un restaurant: és un refugi de sabors, una declaració d’amor pel producte de temporada i una aposta clara per l’equilibri entre tradició i creativitat.
En Nandu ens va oferir “El gran àpat de Can Jubany”, un menú degustació que va recórrer tot l’univers de la seva cuina: de la terra al mar, del foc a la subtilesa, amb cada plat elevat pel maridatge acurat dels millors cellers del país. Des de l’ostra amb la seva perla fins al babà de brioix amb vainilla i rom cremat, tot va ser un festival per als sentits.
Per als Panxes Blaves, aquesta experiència va significar molt més que un àpat. Ens va reafirmar en el nostre compromís per descobrir, compartir i gaudir de la gastronomia com a cultura i com a art. En Nandu Jubany, amb el seu esperit inquiet i la seva manera de fer, ens va recordar per què ens apassiona el que fem: perquè cada plat pot explicar una història, i cada visita pot convertir-se en un record inesborrable.
Gràcies, Nandu. Gràcies, equip. Ens veiem a taula!




Panxes Blaves
Descobreix el bon menjar i el vi.
contacte
administrador@panxesblaves.cat
© 2025. All rights reserved.