CASA RIERA ORDEIX: Tradició, excel-lència i un sabor que perdura des de 1852

Visitem Casa Riera Ordeix, l´hitòrica casa artesana de Vic, que elabora la reconeguda llangonissa de Vic. Compartim l'experiència amb el seu director general, Joaquim Comella, i descobrim l'essència d'un producte convertit en patrimoni gastronomici Català.

6/14/20252 min read

Un viatge al cor del sabor autèntic

En un món on la rapidesa i la producció en massa s’imposen, encara existeixen llocs on el temps s’atura per honorar l’autenticitat. Aquesta setmana hem tingut el privilegi de visitar Casa Riera Ordeix, una empresa familiar amb més de 170 anys d’història, situada al centre històric de Vic, bressol de la millor llonganissa del món.

Només travessar el llindar del seu emblemàtic assecador natural, es percep que aquí no només s’elabora embotit: s’hi conserva un llegat viu. Parlar de Casa Riera Ordeix és parlar de respecte per l’origen, de passió per l’ofici i d’una aposta ferma per la qualitat i la tradició.

Una acollida que diu molt

Varem aser rebuts per Joaquim Comella, director general i sisena generació al capdavant de la casa. La seva proximitat, coneixement i amor pel producte són contagiosos. Cada anècdota, cada racó del taller, respira història i compromís. Aquí no només es fa llonganissa: s’honora una manera de viure i es nodreix, literalment, la identitat del nostre país.

Elaboració artesanal i aire de Vic

El producte estrella és la llonganissa de Vic amb IGP (Indicació Geogràfica Protegida), elaborada únicament amb carns de porc seleccionades, sal marina, pebre i tripa natural. Però el veritable ingredient secret és l’aire de Vic, que permet una curació 100% natural, lenta i constant, que dona a l’embotit una textura i un sabor únics.

Durant la visita, varem comprovar com es mantenen processos completament artesanals, des del pastat fins a l’emblemàtic embolcall amb paper vermell. Cada peça és única. Cada tast, una experiència.

Molt més que un embotit

Casa Riera Ordeix no és només un referent a Catalunya. Els seus productes s’exporten a països com els Estats Units, França, Japó o Austràlia, i formen part de les cuines dels millors xefs del món. Tot i això, continuen treballant com sempre: amb cura, amb respecte, sense presses ni concessions.

Conclusió

Sortir de Casa Riera Ordeix és fer-ho amb una convicció clara: quan la tradició es converteix en excel·lència, el resultat transcendeix la taula. Gràcies a Joaquim Comella i a tot l’equip per mantenir viva aquesta joia gastronòmica.